4+1 κακές συνήθειες που κάνουν έναν άνδρα να γερνάει γρηγορότερα

Για κάποιους άνδρες η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και για κάποιους άλλους είναι ένα δυσβάσταχτο φορτίο, αφού μπορεί να τους προσθέτει κι άλλα χρόνια από αυτά που είναι ήδη.

Ποιες είναι οι συνήθειες που σας γκριζάρουν γρηγορότερα, χωρίς παράλληλα να σας κάνουν ελκυστικούς;

Κάπνισμα

Ακόμα επιμένετε να καπνίζετε και έχετε περάσει και τα 50; Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε αυτή την συνήθεια γιατί αργά ή γρήγορα το δέρμα σας θα σταφιδιάσει και ταυτόχρονα και οι αντοχές σας θα πάρουν την κατιούσα.

Μακροχρόνια έλλειψη ύπνου

Όταν επί χρόνια δεν συμπληρώνετε το σωστό πρόγραμμα ύπνου, κάποια στιγμή θα δείχνετε κουρασμένοι και «κομμένοι» εφ’ όρου ζωής! Προγραμματίστε λοιπόν ένα συγκεκριμένο plan ύπνου.

Αποφύγετε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη δρα αρνητικά στο κολλαγόνο του δέρματος, γι’ αυτό αποφύγετέ την αφού όσο το δέρμα δεν έχει κολλαγόνο, τόσο πιο γηρασμένο και αφυδατωμένο θα είναι!

Υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ

Η μακροπρόθεσμη κατανάλωση αλκοόλ με μαθηματική ακρίβεια καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και προκαλεί ρυτίδες. Παράλληλα προκαλεί και προβλήματα στο συκώτι.

Νερό

Το νερό είναι το Α και το Ω για να διατηρεί σε τέλεια κατάσταση την επιδερμίδα σας! Χωρίς νερό, η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη και παράλληλα φαίνεται θαμπή η όψη της.